Bina Perniagaan Yang Menguntungkan Bersama IKOBANA Sebagai Pusat Perkhidmatan Kurier

Dengan modal yang minimum, kos overhead yang rendah, serta jenama yang sudah dikenali ramai.

Sila isi borang di bawah sekarang. Terhad kepada 100 38 kekosongan sahaja lagi.

Tanpa tanda simbol atau abjad
Pakej Perniagaan Yang Dipilih*
Adakah Anda Sudah Mempunyai Modal Seperti Yang Tertera Di Pakej Perniagaan?*
Adakah Anda Mempunyai Premis Perniagaan?*
Bagaimana Anda Tahu Mengenai Kami?*
Cara Terbaik Untuk Kami Hubungi Anda*

Ramai orang teringin nak buat bisnes. Tapi lebih 80% bisnes owner kecundang pada tahun kedua.

Kenapa sampai jadi macam tu? Ini antara sebab-sebabnya.

Nak mulakan perniagaan yang menguntungkan ni mesti macam-macam yang bermain di fikiran anda. Macam-macam idea yang keluar, tapi banyak pula kelebihan kekurangan. Pening kepala nak buat keputusan. Belum tentu jadi ke tidak itu pun kena difikirkan.

Nak bukak bisnes pulak modal nak kena pakai banyak. Tak bagus pulak untuk mulakan bisnesdengan buat pinjaman. Nak bukak kedai makan pun boleh berhabis RM 50 ribu. Risiko!
.
.

Tak pernah langsung buat bisnes, kalau ada buat pun tak menjadi. Ramai kat luar sana keluarkan duit simpanan selepas bertahun-tahun bekerja, bukak cafe. Buka pula diwaktu trend hipster cafe dah dihujung. Rugi ratusan ribu bagi kedai cantik! Sedih.

Disebabkan baru mula, ramai yang hentam keromo tanpa sistem. Maklumlah semua benda nak kena buat sendiri. Banyak kesilapan yang mereka buat ni menelan kos kerugian. Dengan sistem yang baik sepatutnya boleh kurangkan kerugian disebabkan kesilapan tu.
.

Ni sedih, baru buat bisnes, mencuba-cuba. Tak ada mentor yang boleh bagi bimbingan. Yang ada banyak orang yang melemahkan semangat adalah. Ramai sekeliling bukan buat bisnes. So bila dengar nasihat orang yang tak buat bisnes ni tak membina sangat sebab mindsetnya berbeza.

Di zaman serba digital ni, nak buat bisnes bukan sekadar menjual je. Bisnes kena ada marketing yang akan bantu naikkan seramai yang mungkin yang suka dengan produk/servis kita. Sales pulak untuk pastikan ada jualan berlaku. kalau tak bisnes tak untunglah! Ini paling penting dan mencabar tau!

Kami faham kerunsingan dan kerisauan anda.

Tak perlu cari lagi, IKOBANA kan ada!

Kini hanya tinggal 100 38 kekosongan sahaja lagi bagi mereka yang ingin turut serta menjadi usahawan IKOBANA!

Tugas anda? Semudah 4 langkah berikut.

Daftar premis anda sebagai salah satu outlet IKOBANA

Terima order dari pelanggan

Bungkus (jika perlu) dan pihak kurier akan pickup di lokasi outlet anda

Anda dibayar mengikut jumlah order yang diproses

Modal minimum untuk mula berniaga bersama Ikobana. Anda boleh pilih dari 3 pakej usahawan IKOBANA iaitu iMobile, i-Shop atau i-Shop+

Tak perlu ada kedai besar yang tinggi sewa serta bil bulanannya. Lot kedai biasa pun cukup, malah boleh bermula hanya dengan menggunakan motosikal atauvan sendiri.

Tak perlu ramai pekerja untuk bermula. Anda boleh bermula sendiri dan tambah pekerja untuk bantu anda uruskan pembungkusan dari semasa ke semasa mengikut volume yang kami sediakan untuk anda.

Ikobana telah disistemkan untuk ahli bisnes sibuk yang nak perkhidmatan menguruskan kurier dan penghantaran barangan. Sistem kami menghubungkan peluang perniagaan matahari terbit ini dengan anda.

Kami memberikan bimbingan yang terbaik kepada Rakan Niaga Ikobana untuk mula dari seorang sampailah boleh tambah staf ramai-ramai dalam bisnes kurier ini. Lepas dah maju nanti kita rancang pulak untuk bukak lebih banyak cawangan. Tak ada premis? Bincang dengan kami bagaimana kami boleh bantu anda.

Anda sebagai usahawan Ikobana akan disenaraikan dlm website HQ, Social Channel HQ (FB & IG) dan Google My Business HQ. Poster dan social media posting Ikobana pun boleh je guna balik. Tak perlu nak design sendiri.

Syarat:
Kenderaaan sendiri

Servis:
Kurier Pick Up
Pembayaran Bil
Online Bisnes
Roadtax
Insurans

Syarat:
Kedai sendiri/sewa

Servis:
Pengurusan Kiriman Pos Kurier
Pembayaran Bil
Online Bisnes
Roadtax
Insurans

Syarat:
Kedai sendiri/sewa & Kenderaan sendiri

Servis:
Pengurusan Kiriman Pos Kurier
Pembayaran Bil
Online Bisnes
Roadtax
Insurans

  • Sistem
  • Peralatan
  • Kaunter (kecuali i-Mobile)
  • Signboard (kecuali i-Mobile)
  • SOP
  • Training
  • Support
  • Wrap Decal Sticker (i-Mobile sahaja)
  • 15% – 40% komisyen kurier
  • 15% – komisyen i-Mobile
  • Komisyen pungutan bayaran bill
  • 6% komisyen insuran kereta
  • 10% komisyen medikal kad

Lupakan idea-idea bisnes yang tidak bersistem, modal tinggi atau produk yang biasa-biasa.

Open chat
💬Whatsapp
Hello 👋 Ada nak tanya apa-apa?