Bina Perniagaan Yang Menguntungkan  Bersama IKOBANA Sebagai Pusat Perkhidmatan Kurier

Dengan modal yang minimum, kos overhead yang rendah, serta jenama yang sudah dikenali ramai.

Sila isi borang di bawah sekarang. Terhad kepada 100 38 kekosongan sahaja lagi.

Pakej Perniagaan Yang Dipilih(Required)
Adakah Anda Sudah Mempunyai Modal Seperti Yang Tertera Di Pakej Perniagaan?(Required)
Adakah Anda Mempunyai Premis Perniagaan?(Required)
Bagaimana Anda Tahu Mengenai Kami?(Required)
Cara Terbaik Untuk Kami Hubungi Anda(Required)

Ramai orang teringin nak buat bisnes. Tapi lebih dari 80% bisnes owner kecundang pada tahun kedua.

Kenapa sampai jadi macamtu? Ini antara sebab-sebabnya.

Tiada produk/servis
yang killer

Nak mulakan perniagaan yang menguntungkan ni mesti macam-macam yang bermain di fikiran anda. Macam-macam idea yang keluar. Tapi banyak pula kelebihan kekurangan. Pening kepala nak buat keputusan. Belum tentu jadi atau tidak itu pun kena difikirkan.

Tiada modal yang
mencukupi

Nak bukak bisnes pulak modal nak pakai banyak. Tak bagus pulak untuk mulakan bisnes dengan buat pinjaman. Nak bukak kedai makan pun boleh berhabis RM50 ribu. Risiko!

Tiada pengalaman

Tak pernah langsung buat bisnes, kalau ada buat pun tak menjadi. Ramai kat luar sana keluarkan duit simpanan selepas bertahun-tahun bekerja, bukak café. Buka pula diwaktu trend hipster café dah di hujung. Rugi ratusan ribu bagi kedai cantik! Sedih.

Tiada system

Disebabkan baru mula, banyak yang hentam keromo tanpa system. Maklumlah semua benda nak kena buat sendiri. Banyak kesilapan yang mereka ni buat menelan kos kerugian. Dengan system yang baik sepatutnya boleh kurangkan kerugian disebabkan kesilapan tu.

Tiada bimbingan

Ni sedih, baru buat bisnes mencuba-cuba. Tak ada mentor yang boleh bagi bimbingan. Yang ada banyak orang yang melemahkan semangat adalah. Ramai sekeliling bukan buat bisnes. So bila dengar nasihat orang yang tak buat bisnes ni tak membina sangat sebab mindsetnya berbeza.

Tiada marketing & sales

Di zaman serba digital ni. nak buat bisnes bukan sekadar menjual je. Bisnes perlu ada marketin yang akan bantu naikkan seramai yang mungkin yang suka dengan produk/servis kita. Sales pulak untuk pastikan ada jualan berlaku. Kalau tak bisnes tak untung la! Ni paling penting dan mencabar tau!

Kami faham kerisauan dan kerunsingan anda. Tak perlu cari lagi, IKOBANA kan ada!

Sebanyak 37 outlet telah dibuka dan 9 lagi bakal menyusul  — Kini hanya tinggal 100 54 kekosongan sahaja lagi bagi mereka yang ingin turut serta menjadi usahawan IKOBANA!

Tugas anda? Semudah 4 langkah berikut.

Langkah 1

Daftar premis anda sebagai salah satu outlet IKOBANA

Langkah 2

Terima order dari pelanggan

Langkah 3

Bungkus (jika perlu) dan pihak kurier akan pickup di lokasi outlet anda

Langkah 4

Anda dibayar mengikut jumlah order yang diproses

6 Sebab Mengapa Anda Patut Jadi Usahawan IKOBANA

Modal Minimum

Modal minimum untuk mula berniaga bersama Ikobana. Anda boleh pilih dari tiga pakej usahawan IKOBANA iaitu i-Mobile, i-Shop, atau i-Shop +

Kos Overhead Yang Rendah

Tak perlu ada kedai besar yang tinggi sewa serta bil bulanannya. Lot kedai biasa pun cukup, malah boleh bermula hanya dengan menggunakan motosikal atau van sendiri.

Tak perlu ramai pekerja

Tak perlu ramai pekerja untuk bermula. Anda boleh bermula sendiri dan tambah pekerja untuk bantu anda uruskan pembungkusan dari semasa ke semasa mengikut volume yang kami sediakan untuk anda.

SIstem Ikobana

Ikobana telah disistemkan untuk ahli bisnes sibuk yang nak perkhidmatan menguruskan kurier dan penghantaran barangan. Sistem kami menghubungkan peluang perniagaan matahari terbit ini dengan anda.

Bimbingan Ikobana

Kami memberikan bimbingan yang terbaik kepada Rakan Niaga Ikobana untuk mula dari seorang sampailah boleh tambah staf ramai-ramai dalam bisnes kurier ini. Lepas dah maju nanti kita rancang pulak untuk bukak lebih banyak cawangan. Tak ada premis? Bincang dengan kami bagaimana kami boleh bantu anda.

Sales & Marketing IKOBANA

Anda sebagai usahawan Ikobana akan disenaraikan dlm website HQ, Social Channel HQ (FB & IG) dan Google My Business HQ. Poster dan social media posting Ikobana pun boleh je guna balik. Tak perlu nak design sendiri.

Testimoni Usahawan IKOBANA

Apa kata mereka yang sudah menjalankan perniagaan bersama IKOBANA

Seperti Yang Tersiar Di Paparan Akhbar & Media

Perniagaan yang menguntungkan bisnes kurier dan logistik

Statistik Terkini

Outlet Beroperasi Ketika Ini

Outlet Bakal Dibuka

Kekosongan Sahaja Lagi

Pakej Perniagaan

Pilih dari 3 pakej perniagaan yang IKOBANA tawarkan.

Nama Pakej


i-Mobile


i-Shop


i-Shop +

SyaratVan Nissan NV200Kedai sendiriKedai sendiri + Van Nissan NV200

Servis

  • Servis Kurier

  • Pembayaran Bil

  • Business Online

  • Roadtax Insurance

  • Life Insurance


  • Servis Kurier

  • Pembayaran Bil

  • Business Online

  • Roadtax Insurance

  • Life Insurance


  • Servis Kurier

  • Pembayaran Bil

  • Business Online

  • Roadtax Insurance

  • Life Insurance


Kelengkapan Yang Disediakan

  • Monitor

  • CPU

  • Cash Drawer

  • Barcode Scanner

  • Printer Receipt

  • A4 Printer

  • Penimbang

  • Uniform

  • Handphone

  • DC/AC Converter

  • Van Fitting

  • Ikobana Sticker at Van


  • Counter

  • Signboard

  • Banner Opening Soon

  • Monitor

  • CPU

  • Cash Drawer

  • Barcode Scanner

  • Printer Receipt

  • A4 Printer

  • Penimbang

  • Uniform

  • Handphone

  • CCTV


  • Counter

  • Signboard

  • Banner Opening Soon

  • Monitor

  • CPU

  • Cash Drawer

  • Barcode Scanner

  • Printer Receipt

  • A4 Printer

  • Penimbang

  • Uniform

  • Handphone

  • CCTV

  • DC/AC Converter

  • Van Fitting

  • Ikobana Sticker at Van


Keuntungan

  • 15% - 40% komisyen kurier

  • Komisyen pungutan bayaran bill

  • 6% komisyen insuran kereta

  • 10% komisyen medikal kad


  • 15% - 40% komisyen kurier

  • Komisyen pungutan bayaran bill

  • 6% komisyen insuran kereta

  • 10% komisyen medikal kad


  • 15% - 40% komisyen kurier

  • Komisyen pungutan bayaran bill

  • 6% komisyen insuran kereta

  • 10% komisyen medikal kad

ModalRM14,900RM39,900RM44,900
Perkhidmatan Kurier dan Penghantaran Barang

i-Mobile

Syarat
Van Nissan NV200

Skop Bisnes

  • Servis Kurier
  • Pembayaran Bil
  • Business Online
  • Roadtax Insurance
  • Life Insurance

Kelengkapan Yg Disediakan

  • Monitor
  • CPU
  • Cash Drawer
  • Barcode Scanner
  • Printer Receipt
  • A4 Printer
  • Penimbang
  • Uniform
  • Handphone
  • DC/AC Converter
  • Van Fitting
  • Ikobana Sticker at Van

Keuntungan

  • 15% - 40% komisyen kurier
  • Komisyen pungutan bayaran bill
  • 6% komisyen insuran kereta
  • 10% komisyen medikal kad

Modal
RM14,900

Perkhidmatan Kurier dan Penghantaran Barang

i-Shop

Syarat
Kedai sendiri

Skop Bisnes

  • Servis Kurier
  • Pembayaran Bil
  • Business Online
  • Roadtax Insurance
  • Life Insurance

Kelengkapan Yg Disediakan

  • Counter
  • Signboard
  • Banner Opening Soon
  • Monitor
  • CPU
  • Cash Drawer
  • Barcode Scanner
  • Printer Receipt
  • A4 Printer
  • Penimbang
  • Uniform
  • Handphone
  • CCTV

Keuntungan

  • 15% - 40% komisyen kurier
  • Komisyen pungutan bayaran bill
  • 6% komisyen insuran kereta
  • 10% komisyen medikal kad

Modal
RM39,900

i-Shop +

Syarat
Kedai sendiri + Van Nissan NV200

Skop Bisnes

  • Servis Kurier
  • Pembayaran Bil
  • Business Online
  • Roadtax Insurance
  • Life Insurance

Kelengkapan Yg Disediakan

  • Counter
  • Signboard
  • Banner Opening Soon
  • Monitor
  • CPU
  • Cash Drawer
  • Barcode Scanner
  • Printer Receipt
  • A4 Printer
  • Penimbang
  • Uniform
  • Handphone
  • CCTV
  • DC/AC Converter
  • Van Fitting
  • Ikobana Sticker at Van

Keuntungan

  • 15% - 40% komisyen kurier
  • Komisyen pungutan bayaran bill
  • 6% komisyen insuran kereta
  • 10% komisyen medikal kad

Modal
RM44,900

Lupakan idea-idea bisnes yang tidak bersistem, modal tinggi atau produk/servis yang biasa-biasa.

Mulakan langkah kejayaaan anda sekarang bersama IKOBANA! 

P/s: Terhad kepada 100 54 kekosongan sahaja lagi.

Perniagaan yang menguntungkan bisnes kurier dan logistik
Open chat
💬Whatsapp
Hello 👋 Ada nak tanya apa-apa?